Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@11:02:42 GMT

با قطار به کدام شهر ها در کشور می توان سفر کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۹۴۵۱

با قطار به کدام شهر ها در کشور می توان سفر کرد؟

سفر با قطار در ایران دارای سابقه ای طولانی و تقریبا یک صده ای است. - اخبار بازار -

در ابتدای حضور اولین قطارها در ایران، بعضی از افراد از آن می ترسیدند. اما امروزه خطوط ریلی در بخش های مختلف کشورمان توسعه پیدا کرده است؛ به شکلی که مسافران اهواز می توانند با خرید بلیط قطار تهران اهواز، به راحتی به غرب ایران سفر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مزیت های سفر با قطار

سفر با قطار علاوه بر امنیت بیشتر برای مسافران، راحتی قابل توجهی را نیز بوجود می آورد. قطار در مقابل هواپیما بسیار ارزانتر محسوب می شود. با توجه به آزادی عملی که در قطار و وجود فضای کافی که در کوپه ها و واگن ها وجود دارد، راحتی سفر با قطار نیز بیشتر است. در کنار این ها می توان به عدم وجود محدودیت های وزنی حمل بار اشاره کنیم.

تاریخچه ورود قطار به کشور

اولین لکوموتیو در دنیا در سال 1825 ساخته شد و آرام آرام به عنوان یک فناوری جدید مورد توجه قرار گرفته و باعث پیشرفتی چشمگیر در صنعت حمل و نقل شد. قطار ها در ابتدا به به عنوان حمل کننده بار استفاده می شدند. اما با گسترش اهمیت و کاربرد آنها، امکان جابه جایی با آنها برای مسافران نیز فراهم شد.

انگلیسی ها کسانی بودند که ایده ساخت راه آهن آنکارا به بندرعباس را در زمان ناصر الدین شاه قاجار مطرح کردند. اما این موسیو بواتال فرانسوی  بود که قرارداد ساخت راه اهن تهران به شاه عبدالعظیم حسنی را بست و آن را احداث کرد. پس از خط آهن تهران شهرری، راه آهن بوشهر برازجان، تبریز جلفا و میر جاوه زاهدان نیز افتتاح شده و مورد بهره برداری قرار گرفتند. فشارهای خارجی باعث شد ایران به سمت راه آهنی بزرگ و سراسری حرکت کند. اما امروزه با خطوط احداث شده در پیش از انقلاب و پس از آن خطوط ریلی به بیش از 13437 کیلومتر گسترش یافت.

با توجه به گسترش مسیرهای ریلی در کشور، قطار امروزه بسیار مورد توجه مسافران قرار گرفته است چرا که سفر با آن ایمن تر، ارزان تر و راحت تر از سفر با هواپیما می باشد.

 

با قطار به کدام شهر ها می توان سفر کرد؟

همانطور که گفته شد، هر چند هنوز استان هایی از کشور فاقد خطوط ریلی می باشند، اما بسیاری از شهرها و استان ها مثل یزد (برای مثال با بلیط قطار تهران یزد) از این نعمت برخوردارند. تا امروز استان های چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد، همدان، ایلام،کرمانشاه، اردبیل، گیلان، خراسان شمالی و جنوبی هنوز به شبکه ریلی متصل نشده اند که البته راه آهن کرمانشاه، همدان، اردبیل و ایلام در شرف اتصال به خطوط سراسری قرار گرفته اند و در آینده ای نزدیک به بهره برداری می رسند.

مقالات مرتبط

راه هایی برای خرید ارزان بلیط قطار

 

بیشترین مسیرهای ریلی کشور از تهران به شهرهای دیگر دیگر است. از جمله مهمترین مسیرهای ریلی کشور می توان به این مسیرها اشاره کرد:

تهران – گرگان                   تهران – شیراز                      تهران – اراک                       تهران – مشهد

تهران – فیروزکوه               تهران – تبریز                     تهران – اهواز                     تهران – شاهرود

تهران – جمکران                تهران – یزد                        تهران – خرمشهر               تهران – سمنان

تهران – قم                          تهران – زاهدان                  تهران – مراغه                   تهران – نیشابور

تهران – پیشوا                     تهران – بندرعباس                 تهران – زنجان                   تهران – خواف

تهران – پرند                    تهران – ساری                  تهران – میانه                   تهران – طبس

به جز تهران، مشهد نیز بیشترین سفرهای ریلی از خود را به ثبت رسانده است. شهرهایی که با خطوط ریلی به مشهد راه دارند، شاهرود، سمنان، طبس، اصفهان، تبریز، مهاباد، اهواز، شبستر، ملایر، قم، زنجان، قزوین، کرج، کاشان، یزد، کرمان، بندرعباس، ساری، شیراز و سرخس هستند که مسیر آنها به شکل رفت و برگشت به سمت مشهد است.

از دیگر خطوط ریلی مهم دیگر در کشور، می توان به این موارد اشاره داشته باشیم:

خرمشهر – اهواز                یزد – بندرعباس                  تبریز – تربیت معلم

اندیمشک – اهواز                اصفهان – بندرعباس           اندیشمک – درود

کرج – تبریز                        گرگان – پل سفید                    درود – جمسگر

شیراز – اصفهان                    تبریز – وان                         درود – سفید دشت

یزد – کرمان                     تبریز – جلفا                     کارون – بندر ماهشهر

"این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سفر با قطار خطوط ریلی راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۹۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌آهن:کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌نیت ما سوء استفاده کرد

معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه با بیان این‌که کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌ نیت راه‌آهن سواستفاده کرد،‌گفت: کنسرسیوم مذکور به تعهدات خود عمل نکرد. - اخبار اقتصادی -

مرتضی جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه و اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی در این رابطه، اظهار کرد: بر اساس صورتجلسه‌هایی که موجود است قرار بر این شد تا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران برای قطارهای عملیاتی جهت اصلاح خطوط و ادامه خط‌آهن روزنک-هرات مساعدت کند.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این‌که طی بازدید معاون فنی راه‌آهن،‌ اشکالات در خط‌آهن موجود را کتبا اعلام و آنرا هم برای نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در امور افغانستان و هم راه‌آهن کشور افغانستان ارسال کردیم.

مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه انجام شد

وی افزود: نظر بر این بود بعد از انجام اصلاحات خط‌آهن، قطار تجاری (افغانستان-ترکیه) راه‌اندازی شود. اما تا کنون هیچ اقدامی که منجر به رفع اشکالات شود به راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام نشده است.

معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن با بیان این‌که کنسرسیوم به صورت کلی اعلام کرده که کارهایی را در این رابطه انجام داده است، اضافه کرد: البته مشخص بود با توجه به امکانات این کنسرسیوم، امکان این‌که بتواند استانداردهای اولیه راه‌آهن را فراهم کند، ندارد. به این دلیل که رعایت استانداردها نیازمند به ماشین‌آلات تخصصی دارد و کنسرسیوم مذکور این دستگاه‌ها را در اختیار ندارند.

جعفری با یادآوری این‌که همواره اعلام کرده‌ایم این آمادگی را داریم تا با همکاری راه‌آهن افغانستان به استانداردهای موردنظر برسیم، گفت: در آخرین مکاتبه با کنسرسیوم توسعه ریلی در اواخر سال گذشته تاکید کردیم که نتیجه اقدامات تعهد شده را به راه‌آهن اعلام نکرده‌اید اما در راستای تعاملات قطارهای عملیاتی را به این مسیر اعزام می‌کنیم.

وی بیان کرد: این در حالی بود که کنسرسیوم از حسن نیت راه‌‌آهن جمهوری اسلامی ایران سوء‌استفاده کرد و واگن تخلیه شده را بارگیری کرده و بدون هیچ هماهنگی با راه‌آهن ایران ارسال کرده است. همان شب (اویل اردیبهشت 1403) از مامور مربوطه و مدیرعامل کنسرسیوم موضوع را پیگیری کردم که گفتند واگن بارداری وارد کشور نشده است.

وی با تاکید بر این‌که در آنجا (افغانستان) هنوز هیچ ارتباطی با مرز نداریم، اظهار کرد: هنوز چه از طریق تلفن ثابت، چه بیسیم و چه تلفن همراه ارتباطی با مرز ریلی نداریم. فقط به استناد اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم و مامور وی مبنی بر این‌که لکوموتیو به‌صورت منفرد وارد کشور شده و واگن بارداری وارد نشده، اعلام کردیم که قطاری وارد ایران نشده است.

معاون بهره‌برداری راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در عین حال ادامه داد: این در حالی بود که با بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم کنسرسیوم دروغ گفته و قطار وارد ایستگاه شمتیغ در مرز ایران و افغانستان شده و اظهارات آنها مبنی بر ورود منفر لکوموتیو هم دروغ بوده است.

جعفری افزود: فیلم منتشر شده از ایستگاه روزنک بود و برآورد راه‌آهن این بود که کنسرسیوم توسعه ریلی یک فیلم تبلیغاتی ساخته است. نکته جالب این‌که با مسئولان گمرک هم در این رابطه ابراز بی‌اطلاعی کرده‌اند. چگونه کنسرسیوم مذکور مدعی شده که همه سازمان‌های مربوطه از ورود قطار به کشور اطلاع داشته‌اند؟

وی خواستار ارائه مستندات کنسرسیوم توسعه ملی در رابطه با داشتن مجوزهای لازم برای ورود قطار شد و با بیان این‌که هیچ هماهنگی در جهت در جریان قرار دادن راه‌آهن برای ورود قطار ترانزیتی افغانستان انجام نشده است،‌ اضافه کرد: 10 واگن باردار در مرز شمتیغ متوقف شده است. با دستور مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با ورود این 10 واگن موافقت شد. این در حالی است که هنوز هیچ اقدامی از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی برای انجام تشریفات گمرکی صورت نگرفته است.

وی با بیان این‌که کنسرسیوم مذکور اظهارات گمرکی را به گمرک تسلیم نکرده‌اند، تصریح کرد:‌ با توجه به این‌که امکان سوء‌استفاده مجدد کنسرسیوم وجود دارد،‌ فعلاً راه‌آهن اقدامی در این رابطه انجام نداده است. بهتر است کنسرسیوم به جای ادامه دروغ‌پردازی و تشویش اذهان عمومی از مسیر درست کار را پیش ببرند.

وی همچنین گفت: در زمان حاضر در ترکمنستان دو مرز فعال داریم و فعالان اقتصادی در حال واردات و صادرات بار ترانزیتی هستند. در مرز رازی و میرجاوه نیز ترانزیت کالا در جریان است. اما کنسرسیوم توسعه ریلی چون نمی‌خواهد مقررات راه‌آهن را انجام دهد تلاش می‌کند با دروغ‌پردازی جو را بهم بریزد و کارهایی که خارج از مقررات است را انجام دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است؛ افغانستان به دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌ یابد
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • راه‌آهن:کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌نیت ما سوء استفاده کرد
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌یابد